Kick off nieuwe RGM training

Dinsdag 18 september 2018 gaat een nieuwe groep starten met de RGM training. Deze wordt gegeven bij Healthclub Zeeland Gezond te Middelburg.

 

RGM (Ronnie Gardiner Methode)

 

 

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.

 

Het doel van de RGM is om zoveel mogelijk gebieden in de hersenen tegelijk te activeren. Als men zich hierin traint, dan wordt de samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd, worden bestaande neurologische verbindingen versterkt en de aanmaak van nieuwe verbindingen gestimuleerd. Bovendien wordt de aanmaak van neurotransmitters gestimuleerd. Hierdoor kunnen hersenfuncties herstellen/verbeteren, hetgeen onder meer kan leiden tot verbetering van de concentratie, energieniveau, het geheugen, balans en de coördinatie.

Inmiddels heeft de methode bewezen een effectief resultaat te hebben bij diverse neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson, NAH, MS en CVA, stress/burnoutklachten, depressieve klachten, dementie en voor iedereen die wat wil doen aan zijn/haar mentale conditie (Healthy Ageing). Ook is  RGM goed voor de stemming, het is intensief én leuk om te doen!

 

RGM zet je brein in beweging!