Integraal aanpakken van werkstress

 

Het aantal mensen met BURN-OUTklachten blijft groeien! Vandaag een duidelijk statement op het nieuws. De werkdruk groeit en eist zijn tol. Steeds meer werknemers hebben hier last van met ziekmelding tot gevolg. Een belangrijk signaal naar alle werkgevers. Maar ook naar de werknemer. Hoe krijg je weer grip op je leven? Samenwerking en afstemming tussen werkgever en werknemer blijft hierin cruciaal. Het integraal aanpakken van dit groeiend probleem is de enige juiste oplossing.

Ben jij een van de vele (dreigende) slachtoffers met een burn-out? Kom je niet verder? Wil je weer grip krijgen op je leven en je vitaal voelen? Wacht niet langer en neem de stap naar Regenesis healing therapie, een energetische therapie die werkt! In combinatie met coaching NLP, Psych-K en ReAttach. Zowel op fysiek als emotioneel vlak wordt de balans hersteld, op bewust en onbewust niveau. Neem dan contact op met Stem Jezelf.

Bericht NU.nl 11-11-2019:

De kosten van werkverzuim door stress zijn opgelopen tot 2,8 miljard euro per jaar. In 2018 hadden zo'n 1,3 miljoen werknemers last van burn-outklachten. Dat melden TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag, op de eerste dag van de Week van de Werkstress.

De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) werd gedaan onder ruim 60.000 werknemers van 15 tot 75 jaar. 45 procent van de ondervraagden vindt aanvullende maatregelen op het werk nodig om de werkstress te verlagen. Ook zegt 35 procent van de respondenten dat werkverzuim te maken had met werkdruk of -stress.

Hoewel de percentages die uit de enquête komen vergelijkbaar zijn met cijfers uit 2018, zijn de kosten van loondoorbetaling bij ziekteverzuim door werkstress wel verder opgelopen. Dat komt doordat meer mensen zich wegens stressklachten hebben ziek gemeld.

Werknemers verzuimden in 2018 elf miljoen dagen. Een jaar eerder waren dat er nog tien miljoen. In 2017 kostte dit in totaal 2,8 miljard euro voor werkgevers, wat per werknemer neerkomt op 8.100 euro.

Digitale bereikbaarheid van werknemers is een van de aspecten die leidt tot stressklachten. Bijna de helft van de mensen is vaak of altijd buiten werktijd bereikbaar. 28 procent van de ondervraagden ontvangt zoveel informatie dat ze het lastig kunnen verwerken.

Volgens TNO moet werkstress "integraal" worden aangepakt. Werknemers moeten er niet alleen voor staan, maar ook op de werkvloer, in organisaties en in de maatschappij moeten maatregelen worden genomen.