En nu? Stem Je Zelf!

Daar zitten we dan. Langzaam raken we enigszins gewend aan het feit dat we thuis zijn, iedere dag weer voor zover mogelijk. En niemand ontkomt eraan dat we hierdoor op onszelf terug geworpen worden. We moeten rigoureus het roer omgooien. Vaste patronen, vaste overtuigingen komen onder spanning te staan. Ons levensthema komt luid en duidelijk voorbij. Vaak uitvergroot komen zaken waarvan we dachten dat we ze onderhand wel verwerkt hadden, toch weer op ons pad. Steeds weer worden we toch weer getriggerd door iets wat ons herinnert aan 'oud zeer'.

 

En nu?

 

Hoe gaan we hier mee om? Raken we in een spasme om toch nog maar zoveel mogelijk te doen wat we gewend waren en tegemoet te komen aan wat er van ons verwacht wordt? Hoe je je ook in allerlei bochten wringt, het lukt niet meer. We moeten, of liever gezegd, mogen een omslag gaan maken. En meer dan ooit telt het nu om trouw te zijn aan onze binnenwereld!  Mogen we kijken naar wat ons raakt, wat er speelt, waar dit vandaan komt om het vervolgens los te mogen laten. En mogen we gaan kijken hoe we ons leven in een nieuwe vorm mogen gieten. Een vorm die bij jouw binnenwereld past. Aansluit bij de normen en waarden waar jij voor staat. Creativiteit aanspreken die buiten alle kaders mag reiken.

En ja, dat is wennen. Weerstand, angst, onzekerheid, eenzaamheid, machteloosheid, van alles kan de revue passeren. En dat kan heel heftig zijn! Maar het is er nu eenmaal dus kijk ernaar en voel waar het bij jou aan raakt. Laat het er gewoon even mogen zijn. Adem in, adem uit. Het is er niet voor niks. En hoe beter we naar binnen kunnen gaan, hoe meer we de stilte kunnen gaan voelen, hoe meer we bij ons ware Zelf uitkomen! En hoe lichter en vrolijker we ons gaan voelen! In tune met onszelf. Dat is het grote geschenk wat we mogen ervaren. Dus ga mee met de flow, laat de wind in je zeilen komen en vaar niet langer tegen de wind in. Vertrouw, heb geduld met jezelf en met de situatie. Kijk met mildheid naar jezelf en de situatie. 

 

Stem je af op je binnenwereld,

Stem Je Zelf!

Neem gerust contact op wanneer je hier hulp bij wilt.