Behandeling hooikoorts online!

Vanwege de zachte winter is het hooikoortsseizoen dit jaar al vroeg afgetrapt. Na de bloeiperiode van de essen en de berken, komen nu die van de grassen erbij, waardoor er nog meer pollen in de lucht zweven. Dit kan tot en met augustus voortduren. De klachten die dit bij mensen met hooikoorts kan veroorzaken, kunnen lijken op de klachten die bij Covid-19 horen. Maar er zijn verschillen.

Bij hooikoorts kun je veel last hebben van jeukende, tranende of branderige ogen. Je neus en holtes kunnen gaan dichtzitten met niezen en snotteren tot gevolg. Ook kan kortademigheid of prikkelhoest tot de symptomen behoren. Doordat je de pollen inademt zwelt het slijmvlies op, met onder andere niezen en jeuk tot gevolg.

Deze klachten ten gevolge van de hooikoorts kunnen sterk lijken op de symptomen van corona, zoals kortademigheid, hoesten en benauwdheid. Het grootste en duidelijkste verschil is dat bij corona patiënten tevens koorts ontstaat. Daarnaast kan het zuurstofgehalte bij mensen met corona laag zijn. Dit is niet het geval bij hooikoorts.

Het is dus niet gek dat je bij hooikoortsklachten tevens  bang bent om corona opgelopen te hebben. Echter als je bekend bent met hooikoorts, dan zal je je klachten snel herkennen.

Al lange tijd behandel ik mensen met hooikoorts in mijn praktijk door het immuunsysteem als het ware te ‘resetten’. Momenteel kan ik deze interventie ook online aanbieden. Uit recente ervaringen blijkt dit op afstand ook effect te sorteren. Naast het feit dat de klachten al na 1 behandeling aanzienlijk verminderd of geheel verdwenen zijn, weet je ook meteen dat het onwaarschijnlijk is dat je het coronavirus hebt opgelopen.

Mocht je je hier toch zorgen om maken, dan kan ook de ongerustheid hierover aangepakt worden.

Neem gerust contact op!