Groei Meditatie

 

Ons drukke bestaan vraagt veel van ons en het leven voldoet niet altijd aan al onze verwachtingen. Soms heb je last van stress, teleurstellingen, angst, boosheid, pijn of andere onaangename omstandigheden en de bijbehorende spanningen en emoties. Maar hoe kun je nu al die oude ballast loslaten?

De sleutel tot gemoedsrust ligt niet in je omstandigheden, maar in de manier waarop je reageert op deze omstandigheden.

 

Meditatie is een eenvoudige techniek om louter te zijn, in het hier en nu. Het vindt zijn oorsprong in het Hindoeïsme en Boeddhisme. In het Westen gebruiken we meditatie vaak als stress-reductiemiddel. Mediteren kan je beschouwen als een reis naar binnen. Van aanwezig zijn. Het doel van de meditatie is om je mind te kalmeren. Wanneer de geest kalm is, is het gemakkelijker om ons te verbinden met onze essentie. Meditatie brengt je meer zelfinzicht, bewustzijn over wat je doet en waarom je het doet. Er zijn veel verschillende vormen van meditatie met allemaal eenzelfde doel; je meer bewust worden van hoe je in elkaar zit en het ontdekken van je ware natuur. Meditatie leren is niet moeilijk en heeft veel positieve invloed op je leven. Je mind komt tot rust, je aandacht wordt alert en het lichaam ontspant.

 

Waarom GROEI-MEDITATIE?

Geïntegreerd in de meditatie heb ik een combinatievorm ontwikkeld, waarbij je binnen een kleine groep gericht werkt aan persoonlijke groei, op maat en geheel passend bij jouw behoefte. Door het samenvloeien van meditatie en gerichte energetische en mentale oefeningen wordt direct de verbinding gelegd met het neutraliseren van belemmerende overtuigingen, onzekerheden en andere ballast op diep niveau. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodieken en multi-sensorische aspecten. Altijd afgestemd op jouw behoeften en wensen, passend binnen de groep. Op datgene wat op dat moment speelt en losgelaten mag worden. 

Wil je oude ballast loslaten, in contact met jezelf zijn, groeien in stabiliteit en zelfvertrouwen? Neem dan deel aan deze groei-meditatie. Een mooi geschenk aan jezelf.


Werkwijze

De meditatie wordt per keer afgestemd op wat er op dat moment speelt. De opbouw bestaat uit een inleidende oefening, focussen op datgene wat zich voor jou aandient, vervolgoefeningen afgewisseld met korte pauzes.

De lijn van de meditatie is geënt op de chakra's. Er worden specifieke energetische en mentale oefeningen geïntegreerd in meditatie aangeboden. Hierbij volg je je eigen proces, afgestemd op wat op dat moment speelt en losgelaten mag worden. We werken multi-sensorisch en zetten bewust zintuigen in. Muziek of stilte. Je kiest je eigen kristal, trekt een kaart en/of krijgt een essence of Bach-remedie. Tevens wordt het gebruik van de URIM-code stoel hierbij ingezet.

 

Materiaal is op locatie aanwezig. Je krijgt vrijblijvend opdrachten mee voor de tussenliggende periodes. De meditatie is laagdrempelig en toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Ieder kan op zijn eigen niveau instappen en deelnemen. 

 

De groei-meditatie wordt iedere 2 weken op woensdagochtend gegeven van 10.00-11.30 uur. Deelname kan met een tienrittenkaart. Aantal deelnemers minimaal 2, maximaal 4.

 

Tarief: tienrittenkaart € 135,-


Mogelijke effecten van meditatie

Regelmatig mediteren verandert volgens recentelijk onderzoek de structuur in je hersenen. Meditatie stimuleert vooral de aanmaak van grijze massa in hersengebieden die worden geassocieerd met het verwerken en uiten van emoties. Hierdoor kun je beter met tegenslagen omgaan. Ook vergroot het aantal hersencellen in het hersengebied dat verantwoordelijk is voor het sturen van de aandacht. Dit helpt je om irrelevante informatie gemakkelijker te kunnen negeren, emoties en dwangmatige gedachten los te laten en minder ongemak te ondervinden van fysieke ongemakken. Wetenschappers hebben ontdekt dat de activiteit in de linker voorhersenen bij mediterenden actiever is dan bij niet-mediterenden. Deze extra activiteit in de linker prefrontale cortex wordt geassocieerd met positieve emoties, enthousiasme en een vrolijkere kijk op het leven. 

Door deze effecten te verbinden met jouw blokkades en behoeften, ontstaat een extra verdieping ten gunste van jouw persoonlijke groeiproces. De ervaring van de groei-meditatie is voor iedereen verschillend en uniek.

 

Fysieke voordelen van meditatie:

 • stress en stress-gerelateerde klachten nemen af
 • toename van energie en vitaliteit
 • immuunsysteem wordt sterker
 • reactiesnelheid verbetert
 • slaapvermogen verbetert
 • bloeddruk, spierspanning, hartslag en pijn vermindert
 • intensere beleving van zintuiglijke prikkels

 

Mentale en emotionele voordelen van meditatie:

 • inzicht in jouw proces en verhoogde zelfkennis
 • acceptatie en innerlijke rust nemen toe
 • alertheid en creativiteit nemen toe
 • concentratie en focus nemen toe
 • angsten, onrust en stressgevoelens nemen af
 • vermogen om met complexe situaties en hoge werkdruk om te gaan verbetert
 • algemeen gevoel van welzijn en geluk neemt toe

 

Wil je meer weten over de groei-meditatie of deelname ?