EEN MET JE STEEN

Ontdek de kunstenaar in jezelf

“Ieder mens is een kunstenaar, ieder mens heeft creatieve gedachten en is tot creaties in staat” (Joseph Beuys)

 

Ieder mens heeft een kunstenaar in zich. Een ultieme manier om jezelf te uiten. Welke kunstvorm dit ook is, het zijn allemaal fantastische expressievormen om contact te maken met je diepste kern, jezelf tot rust te brengen of om emoties de vrije loop te laten. 

 

In deze workshop word je uitgenodigd het avontuur aan te gaan met je steen. Je kiest zelf jouw eigen ruwe steen. Door af te stemmen op de steen, te kijken en te voelen, word je langzaam één met de steen. Je maakt verbinding met - en creëert vanuit - jouw eigen innerlijke bron. Door te vijlen, te hakken of te schuren communiceer je met de steen. Gedachten en gevoelens transformeren in de steen. Deze non-verbale communicatie verloopt op een diep niveau. De focus ligt op de steen, gedachten komen tot rust, het beeld ontstaat, vormt zich aan de hand van het karakter van de steen in afstemming op jouw essentie.

 

Gedurende de dag zullen er momenten zijn waarin je in je element bent, maar ook momenten die je confronteren met jezelf; je kunt oude denkpatronen tegenkomen zoals bv 'ik kan dit niet' of 'anderen kunnen dit veel beter'. Dit gebeurt natuurlijk ook in het dagelijks leven. Het werken met de steen spiegelt zo jouw binnenwereld. Door deze bewustwording kunnen oude patronen losgelaten worden. Er ontstaat zo ruimte en ontspanning.

 

Deze dag brengt je:

  • een ontspannen manier om met je aandacht naar binnen te gaan
  • een ontmoeting en uitdaging van je eigen creativiteit 
  • focus en rust in je hoofd
  • een nieuwe manier om naar jezelf en je leven te kijken
  • inzichten
  • en vooral plezier

 

In deze workshop gaat het niet om de perfectie van het resultaat, maar de weg er naartoe. Door contact te maken en te communiceren met de steen, maak je contact met jouw kern. Zelfreflectie en bewustwording ontstaan als vanzelf en dit kan leiden tot nieuwe perspectieven en verwachtingen van het leven. Een transformerende reis met een kunstwerk als bekroning.

 

De workshop is voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ervaring te hebben in het beeldhouwen. 


PROGRAMMA

De workshop vindt buiten plaats en wordt daarom alleen gegeven tussen april en oktober en duurt 1 dag. Er is dit jaar nog keuze uit 3 dagen.

 

Het programma biedt een prettige afwisseling tussen korte meditatie, reflectie en beeldhouwen met voldoende ruimte voor ontspanning. Naast korte groepsmomenten werkt ieder op zijn of haar eigen wijze en tempo. Er is voldoende ruimte voor persoonlijk contact. 

 

Wanneer: 

  • zondag 19 september 2021
  • zaterdag 2 oktober 2021
  • zaterdag 16 oktober 2021

              

Tijdstip: 10.00 - 16.30 uur

 

Waar: Wolfheze (nabij Arnhem)

We werken buiten dus neem geschikte kleding en schoeisel mee.

 

Tarief: 69,-  inclusief lunch, koffie/thee en snacks

De prijs van de steen is 2,50 per kg. Gereedschap is aanwezig.

             

We creëren een veilig samenzijn. We werken met groepen van maximaal 6 personen. Ruimte voor jou, met gelijkgestemden, ieder met zijn eigen verhaal. Maar ook met de nodige humor, respect en plezier.

 

Bij slecht weer vindt de workshop geen doorgang en wordt deze in overleg verplaatst.

 

De locatie is  gelegen aan de rand van bos en veld en biedt de mogelijkheid om heerlijk buiten te zitten of te wandelen. 

 

Ik kijk uit naar je komst!

 

Wil je meer weten over de inspirerende workshop EEN MET JE STEEN, of wil je je opgeven?