Soul - Sculpting

“Ieder mens is een kunstenaar, ieder mens heeft creatieve gedachten en is tot creaties in staat” (Joseph Beuys)

Intuïtief Beeldhouwen - Ontdek de Kunstenaar in jezelf

 

Maak verbinding met jouw persoonlijke scheppingskracht!

Ieder mens heeft een kunstenaar in zich. Een ultieme manier om jezelf te uiten. Creativiteit en intuïtie komen uit dezelfde ruimte. Het ontstaat wanneer we met de stroom meegaan. In ons leven hebben we vooral geleerd om na te denken en zijn we vergeten om onszelf als creatieve kunstenaars te zien.

 

Beeldentaal

In deze workshop word je uitgenodigd het avontuur aan te gaan met je steen. Je kiest zelf jouw eigen ruwe steen en gaat na een inleidende meditatie aan de slag. Door je af te stemmen op de scheppende energie die in ons innerlijk aanwezig is, maak je verbinding met jouw steen. Er ontstaat als van-Zelf-sprekend een non-verbale interactie tussen de steen en jouw intuïtie. Deze non-verbale communicatie verloopt veel soepeler dan gewone communicatie. De focus ligt op de steen, gedachten komen en gaan, het beeld ontstaat, vormt zich aan de hand van het karakter van de steen in afstemming op jouw essentie.

 

We gaan actief en ervaringsgericht bezig met de steen. Met gutsen en raspen laat je stap voor stap jouw essentie uit de steen tevoorschijn komen. Tijdens het beeldhouwen ga je ervaren en doen en laat je je verrassen door de schoonheid tijdens het vormen en polijsten. Je wordt aangemoedigd de controle wat los te laten en je over te geven aan het proces. We maken een connectie tussen beeldhouwen, zelfreflectie en bewustwording. Dit proces brengt jouw essentie in de vorm en er ontstaat een betekenisvol beeld met een unieke eigen boodschap.

 

Aanvullend spelen we met geuren, kaarten of kristallen, afhankelijk van de behoefte. Ter ondersteuning mag je gebruik maken van de energetische stoelen om je energetische systeem diepgaand te harmoniseren. Deze stoelen werken met een matrix van 'Levend Licht' en resetten je systeem. 

 

“Het beeld zit al in de steen verborgen. Ik hoef enkel maar weg te halen wat te veel is.” Michelangelo

 

Jouw ware essentie zit al in jou verborgen. Je hoeft enkel maar weg te halen wat jou niet meer dient!

Laat je een dag verrassen met een workshop intuïtief beeldhouwen in combinatie met korte reflectiemomenten en magie. Ga op avontuur en maak een prachtig beeld vanuit je ziel! Een beeldende reis met een kunstwerk als bekroning.

 

The stone shows, what your soul knows

 

De workshop is voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ervaring te hebben met beeldhouwen. Ook heel geschikt voor team-building.

 

Deze dag brengt je:

 • een betekenisvol eigen kunstwerk
 • een ontspannen manier om met je aandacht naar binnen te gaan
 • een ontmoeting en uitdaging van je eigen creativiteit 
 • focus en rust in je hoofd
 • sterke gronding
 • een nieuwe manier om naar jezelf en je leven te kijken
 • inzichten
 • en vooral plezier en mooie foto's ter herinnering

 

 

PROGRAMMA

Het programma biedt een prettige afwisseling tussen beeldhouwen, reflectiemomenten en waar nodig energetische interventies met voldoende ruimte voor ontspanning. Naast korte groepsmomenten werkt ieder op zijn of haar eigen wijze en tempo. Er is voldoende ruimte voor persoonlijk contact. De workshop wordt gehouden in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. 

 

Programma:

 • 9.45 -10.00 ontvangst met koffie/thee en lekkers
 • 10.00 kennismaking
 • 10.10 uitleg over de dag
 • 10.20 geleide meditatie
 • 10.45 aan de slag met de steen
 • 12.45 pauze - heerlijke vegetarische lunch
 • 13.30 reflectie en uitnodiging
 • 14.00 aan de slag met de steen
 • 16.00 reflectie en evaluatie
 • 16.30 afronding (mogelijk uitloop 17.00)

De workshop is te boeken op een datum naar keuze in overleg met minimaal 2 personen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

             

Tijdstip: 10.00 - 16.30 uur inclusief vegetarische lunch

 

Locatie: Wolfheze (nabij Arnhem)

We beeldhouwen buiten of in het atelier (verwarmd), afhankelijk van het weer. Neem dus geschikte kleding en schoeisel mee.

Gebruik van gereedschap is inbegrepen.

 

We werken met speksteen, een zachte steen die gemakkelijk te bewerken is. De steen kies je zelf uit.

De locatie is  gelegen aan de rand van bos en veld en biedt de mogelijkheid om heerlijk buiten te vertoeven. 

 

Reviews

'Ooooh, wat was dit een bijzondere dag!! Zo gaaf... helemaal op een wolkje naar huis'.

 

'Ik heb samen met mijn dochter een heerlijke dag gehad! Het heeft ons  gezelligheid en openheid naar elkaar gebracht en wat ben ik trots op mijn dochter. Ik wist niet dat we zoveel creativiteit in ons hadden. Een dag met een gouden randje en mijn beeld draagt deze herinnering in zich!'

 

'Je hebt serieus goede feedback gegeven wat er bij mij ongemerkt gebeurt met mijn ademhaling. Als ik alleen al aan mijn beeld denk en in gedachten aanraak en voel, dan zakt mijn ademhaling al. Echt prachtig!'.

 

'Ik heb het gevoel alsof ik op vakantie ben geweest'.

 

'1000% geslaagde dag. Heeel heeeeel veel dank Donya! Het was een cadeau'.

 

'Een hele mooie dag gehad bij Stem Jezelf'.

 

'Wat heb ik een heerlijke dag gehad bij Donya in Wolfheze! Dankzij haar prettige begeleiding heb ik voor het eerst iets moois kunnen maken van een ruwe steen. Hierbij ben ik niet alleen met mijn handen bezig geweest maar werd ik ook steeds weer gestimuleerd om me bewust te worden van mijn gevoel tijdens dit proces. Mijn beeld is hierdoor heel ‘eigen’ geworden. Alles lekker buiten in het voorjaarszonnetje. Heerlijke lunch. Gezellig en tot in de puntjes verzorgd!

Mijn beeld staat nu te pronken op de vensterbank. Elke keer als ik ernaar kijk geeft dat een fijn gevoel.

Dankjewel Donya! Echt een cadeautje!' 

 

'“Je moet wat harder worden!” werd er vroeger tegen me gezegd. Ik heb het geprobeerd. Echt. Sinds ik moeder ben, lijk ik alleen maar zachter te worden. Alsof ik zachtjes smelt, in het licht van dreumeskusjes en kleuterknuffels. En ik voel me sterker dan ooit. Ik draag veel meer dan ik dacht dat er in mijn armen paste. Om dit vol te houden moet ik het wel af en toe even neerzetten. Even iets anders omarmen, iets voor mezelf. Afgelopen zondag nam ik daarom deel aan de workshop Beeldhouwen bij Donya van @stemjezelf.nl. En wat was dat fantastisch! Het ruwe materiaal steeds zachter en zachter maken. Van beweging naar vorm. Van hoekig naar rond. Met mijn zelf-beeld op een sokkel en nieuwe dromen in mijn hoofd ging ik die avond slapen. Een opgeladen softie. #niet van steen'

 

‘De hele ervaring van de workshop heeft iets in me wakker gemaakt. Daar geniet ik nog van! En van mijn beeld!

Twee maanden geleden heb ik de workshop Eén met je steen’ gedaan. Ik merk tot op de dag van vandaag nog steeds de gevolgen hiervan: Dat dingen ‘scheppen’ me gelukkig maakt en dat dit niet om het resultaat gaat, maar dat streven naar een mooi resultaat wel de beweging in gang kan zetten. En als er eenmaal beweging is dan gaat alles stromen en krijg ik energie op een manier die ik op geen andere manier krijg. En dat is precies waarmee ik bij jou kwam; ik voelde me leeg. En er kwam een blijvend antwoord. Ik ben sindsdien begonnen met schilderen; gewoon met de verf en kwasten van de kinderen. Om te kijken of het daar ook van gaat stromen. En dat werkt! Ik ga ook met stenen aan de slag en lino snedes etc. Door mijn creativiteit in te zetten ontstaat beweging en dat geeft mij zoveel energie!’

 

'Een week geleden heb ik bij Donya de workshop ‘Soul Sculpting’ gedaan.

Ik had al eerder een workshop beeldhouwen gedaan, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten, dacht ik! We waren met een klein groepje, 2 cursisten en Donya. Dat was prettig, veel persoonlijke aandacht.

Eerst een steen uitzoeken, genoeg keus en ik wist al snel welke steen het zou worden. 

Daarna oefeningen om je thema voor die dag te bepalen en een kaart uit te zoeken. Ik vond het aanvankelijk lastig een thema te vinden, maar toen ik hem eenmaal had klopte het helemaal en de kaart die ik trok paste ongelofelijk bij het thema.

Toen aan de slag met de steen. Hoewel ik af en toe op wat weerstand stuitte bij mezelf (hoe nu verder?)’, waar Donya me goed doorheen hielp werd de steen steeds meer ‘mijn steen’. Na een heerlijke lunch en weer een voor mij wat emotionele oefening gingen we verder.

Een dag schaven, polijsten, schuren en in de was zetten bracht me een prachtig resultaat, waar ik trots op ben. Maar ook op m’n thema niveau heb ik onbewust zitten schaven, schuren, polijsten en in de was zetten merkte ik de volgende dag. Heel bijzonder en een hele mooie ervaring.  Ik was echt ‘één met m’n steen’ geworden!

M’n beeld staat te pronken in de vensterbank, ik ben er nog steeds supertrots op en het staat echt ergens voor. 

Donya, dank je wel voor deze bijzondere dag!'

 

'Ik bewonder nog steeds mijn kunstwerk en laat het op mij inwerken. Wat er in mij opkwam was dat ik de steen dankbaar ben dat ik zo'n mooie steen mocht bewerken en zijn innerlijke schoonheid naar voren mocht brengen om dat aan een ieder te laten zien. Dankjewel voor het moois dat we onder jouw begeleiding hebben mogen transformeren en tot iets moois hebben mogen brengen.'

 

'Ik kreeg de workshop van een vriendin cadeau en vond het een geweldige verassing. Toen de dag eenmaal bij Donya begon werd ik nog enthousiaster. Ten eerste omdat ik zelf een steen uit mocht kiezen en te horen kreeg dat ik aan het eind van de dag met een eigen gemaakt kunstwerk naar huis zou gaan. Maar vooral toen Donya begon met uitleg geven hoe werken met een steen je eigen patronen weerspiegelt. Ze heeft de hele dag hier aandacht aan gegeven, zodat het ook een bijzondere dag van persoonlijke ontwikkeling werd. Het was een heerlijke dag vol creativiteit. Die eindigde in verwondering tijdens het laatste uurtje, waarin ik mijn dag werk steeds met een laagje fijner schuurpapier zag transformeren in mijn prachtige eigen herinnering aan deze mooie dag! Dank Donya!'